De behandeling

Geboortetrauma therapie is een eenvoudige en doelgerichte behandeling en bestaat uit een combinatie van een herstelgesprek, psycho en/of geboorte educatie en begeleiding. De therapie is lichaamsgericht en werkt zelfs op celniveau.

Voordat de behandeling start wordt een betrouwbare en veilige intake gedaan. Hierbij wordt in kaart gebracht wat de klachten zijn, wat de oorzaak is (volgens de moeder) en wat haar wens tot verbetering/verandering is. Vaak kan er direct daarna een herstelgesprek plaatsvinden. De behandeling maakt gebruik van het natuurlijk vermogen van de moeder, haar kennis en gevoel. Het is daarom zacht en vriendelijk waarbij negatieve ervaringen niet worden herbeleefd. Je bent in staat het contact te herstellen met jezelf en je kind en blokkades op te heffen. De natuurlijke benadering van de behandeling is goed toe te passen voordat je (opnieuw) zwanger wordt, (vlak) voor je bevalling en (veel) later in je leven.

Een behandeling bestaat uit drie stappen:

Stap 1: Intake en educatie

 

Het in kaart brengen van je klachten, de oorzaak en de wens voor herstel. Informatie en uitleg over geboortetrauma’s, het ontstaan en herstel. Je ontwikkelt inzicht over het ontstaan van jouw geboortetrauma, je gevoelsleven en je gedrag en de relatie met je kind(-eren) en partner.

Stap 2: Herstelgesprek

 

Het accent ligt op de verandersituatie: het moment waarop je trauma is ontstaan, ga je herschrijven/veranderen. Je maakt een nieuw beeld hoe jij de situatie het liefste had gewild waarbij je bewust wordt van je gevoel. Het herstelgesprek maakt gebruik van het natuurlijk vermogen van de moeder, haar kennis en gevoel. Het is daarom zacht en vriendelijk waarbij negatieve ervaringen niet worden herbeleefd.

Stap 3: Evaluatie

 

Binnen 2-4 weken na de behandeling bespreken we de effecten en ervaring van het herstelgesprek en eventuele wensen voor een nieuw gesprek.

.

De kosten

Een kennismaking is vrijblijvend.
De kosten zijn €75,- per behandeling (een individuele sessie van 1 tot maximaal 1,5 uur).

Wil je graag een behandeling of meer weten?

Stuur een e-mail of bel mij gerust.